Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
10. Învață să trăiești în prezent

10. Învață să trăiești în prezent

Într-o mare măsură, liniștea sufletească este determinată de cât de mult suntem capabili să trăim în momentul prezent. Orice s-a întâmplat ieri sau acum un an, sau ce ar putea sau nu ar putea să se întâmple mâine, momentul prezentului este unde ești tu acum – întotdeauna!

Fâră îndoială, mulți dintre noi am stăpânit foarte bine arta de a ne petrece o mare parte din viața noastră îngrijorându-ne de o varietate de lucruri – toate odată. Lasăm probleme din trecut și îngrijorările din viitor să domine momentul prezent, atât de mult încât ajungem anxioși, frustrați, depresivi și fără speranță.

Pe de altă parte, amânăm gratificația, prioritățile noastre, fericirea noastră, de multe ori ne convingem că ”într-o zi” va fi mai bine ca azi. Din păcate, aceeași dinamică mentală care ne spune să ne uităm în viitor se va tot repeta încât acel ”într-o zi” nu va ajunge niciodată.

John Lennon a spus, ”Viața este ceea ce se întâmplă în timp ce suntem ocupați fâcând alte planuri”

Când suntem ocupați să facem alte planuri, copii noștri sunt ocupați să se maturizeze, persoanele pe care le iubim se mută și mor, corpurile noastre nu mai sunt întreținute, iar visele noastre dispar. Pe scurt, ne pierdem viața.

Multe persoane trăiesc ca și cum viața ar fi o repetare continuă a pregătirii tale înainte de o întâlnire. Nu este așa. De fapt, nimeni nu are vreo granție că el sau ea va fi aici mai târziu.

Acum este singurul timp pe care îl avem, și singurul timp peste care avem control.

Când atenția noastră este în prezent, eliminăm frica din mințile noastre. Frica este îngrijorarea că anumite evenimente s-ar putea întâmpla în viitor – nu avem destui bani, copii noștri vor avea probleme, vom îmbatrâni și vom muri, sau multe altele.

Ca să înfrângi frica, cea mai bună strategie este să înveți să îți aduci atenția înapoi spre prezent.

Mark Twain a spus, ”Am trecut prin câteva momente teribile în viața mea, unele dintre ele chiar s-au întâmplat.”

Nu cred că aș putea să o zic mai bine. Practică să-ți menții atenția aici și acum. Eforturile tale vor fi răsplătite! 🙂

You might also like

No Comments

    Leave a Reply