Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Este pasiunea un „must have” pe drumul spre succes?

Este pasiunea un „must have” pe drumul spre succes?

Când vine vorba de alegerea unui job ne interesăm în primul rând de ce avem nevoie pentru a putea lucra în acel domeniu. Facem liste întregi în care ne scriem calitățile, studiile și experiența. Dar de ce nu scriem niciunde dacă avem pasiune pentru acel job? Într-o lume în care suntem obișnuiți cu mediocritatea și cu ideea că atâta timp cât ai un job care îți oferă o sumă decentă de bani e ok chiar dacă nu îți place prea mult ceea ce faci, eu m-am trezit să vorbesc despre pasiune.

Nu zice nimeni că nu există excepții și nu poți ajunge departe chiar dacă nu ai pasiune pentru ceea ce faci, dar nu vei simți împlinirea aceea că ai reușit să faci ce îți place să faci. Recent am ascultat povestea unui profesor care a ajuns profesor nu pentru că asta a vrut, ci pentru că a fost obligat de situație.

Printre cuvinte a zis și că ”Gustul vine mâncând” și cu timpul a început să îi placă ceea ce face și să se obișnuiască cu situația. Totuși în glas îi se observă puțină neîmplinire și ne îndemnă să facem ceva ce ne place.

De ce cred eu că pasiunea e un „must have” pe drumul spre succes?

Știi cât de plictisitoare și obositoare erau acele ore de la școală în care trebuia să stai o oră întreagă și să îl asculți pe profesor vorbind despre ceva ce pe tine nu te interesa și pe care tu îl considerai inutil? Imaginează-ți acum cum ar fi să mergi zi de zi, să stai opt ore sau poate chiar zece și să faci ceva ce nu îți place.

Ar fi chin, nu-i așa? Cu timpul te-ai obișnui pentru că ai avea nevoie de bani, dar în fiecare zi nu te vei trezi cu bucurie să mergi la lucru, ci doar pentru că ești obligat să o faci. Mai trebuie să zic ceva? E clar de ce avem nevoie de pasiune? Părinții te vor sfătui să alegi un job pentru că e bine plătit sau un job pe care au vrut ei să îl aibă sau poate chiar îl au.

Ei nu îți vor răul, dar tu știi ce e mai bine pentru tine, tu știi ce îți place și ce nu îți place, tu știi ce ar fi mai potrivit pentru tine. Societatea o să te facă cumva să crezi că cei care au succes sunt cei cu mulți bani și care atrag atenția și tu fiind un om simplu nu ai cum să ajungi la nivelul lor. Nu e așa, nu te lasă păcălit.
Cei care au succes sunt cei care au un vis, o țintă și sunt gata să lupte să ajungă să își îndeplinească acel vis fără să îi împingă pe alții. Sunt mulți oameni care pe spatele unor oameni ajung să aibă succes și faimă dar sunt și cei care datorită determinării lor și muncii lor au ajuns unde și-au dorit.

Drumul spre succes nu e un drum ușor. E un drum plin de obstacole și e un lucru de care ai mare nevoie să fie lipit de tine, și acel lucru e pasiunea. Pe lângă pasiune mai sunt multe altele, dar eu o consider una dintre cele mai importante. Un medic fără pasiune își va vedea pacienții ca surse de unde îi vin banii în loc să îi vadă ca oameni care au nevoie de ajutorul său.

Un profesor fără pasiune își va vedea elevii ca persoane pe care trebuie să le supravegheze pentru a primii bani în loc să îi vadă ca viitori adulți pe care trebuie să îi învețe și să îi îndrume spre un drum cât mai bun. Așa că pasiunea e un lucru prea important că să îl ignorăm. Dacă nu îți place profilul la care ești, mută-te, dacă nu îți place facultatea la care ai intrat și ți-ai dat seamă că nu asta vrei să faci, du-te unde crezi că ți-ar plăcea.

Chiar dacă ești adult deja și ai câțiva ani de lucru undeva, dar nu îți place ceea ce faci, caută să faci ce te face fericit. Caută slujbă la care mergi cu un zâmbet larg.

Caută slujba la care mergi cu un zâmbet larg pe față și abia aștepți să începi.

Cât timp nu ai murit încă ai timp să faci ce îți place. Nu te lăsa mințit crezând că deja ți-a trecut timpul. Nu toți oamenii de succes au ajuns din prima unde sunt, unii abia în bătrânețe au ajuns la succes și cu siguranță au fost împliniți. Marile succese apar după sacrificii mari.
Tu decizi cum vrei să îți trăiești viața. Munca ne ocupă cel mai mare timp din viață, ești sigur că vrei să faci ceva ce nu îți place toată viața? De mici mergem la școală și învățam pentru ca în viitor să avem un loc de muncă și să ne putem întreține. Are rost atâta timp pierdut pentru ceva ce nu îți place? Nu trebuie să faci ce au făcut și alții ca să ajungă la succes, fiecare are drumul lui și obstacolele lui. Tu doar mergi pe drumul tău și nu uita să ai pasiunea la buzunar.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply