Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
13. Fii mai răbdător

13. Fii mai răbdător

Calitatea răbdării merge mână-n mână înspre țelul tău de a crea un sine mai pașnic și iubitor. Cu cât ești mai răbdător, cu atât mai mult accepți ceea ce se întâmplă, în loc să insiști că viața ar trebui să fie așa cum ți-ar plăcea să fie.

Fără răbdare, viața este extrem de frustranta.

Ești mult mai ușor de enervat, plictisit și iritat. Răbdarea adaugă o dimensiune de ușurință și acceptare în viața ta. Este esențiala pentru pacea interioară.

Să devii mai răbdător implică deschiderea inimii tale către timpul prezent, chiar dacă nu îți place. Dacă ești blocat în trafic, ai întârziat la o întâlnire, deschizându-te momentului ar însemna să conștientizezi efectul bulgăre de zăpadă înainte ca gândirea ta să o ia razna și amintindu-ți cu blândețe să te relaxezi.

De asemenea, ar fi un moment bun să respiri și o oportunitate să-ți amintești că, în schema mare a lucrurilor, să întârzii este un lucru banal.

Răbadrea implică să vezi inocența în alții.

Soția mea, Kris, și cu mine avem doi copii mici de patru și șapte ani. În multe ocazii în timp ce scriam această carte, fiica noastră de patru ani de zile intra în biroul meu întrerupându-mi munca, care poate fi dezastruoasă pentru un scriitor.

Ce am învățat să fac (în marea parte a timpului) este să văd incocența în comportamentul ei în loc să mă concentrez asupra întreuperilor ei. (”Nu îmi voi termina munca, îmi voi pierde șirul gândurilor, aceasta a fost singura oportunitate de a scrie astâzi,” și asa mai departe).

Îmi reamintesc de ce vine să mă vadă – pentru că mă iubește, nu pentru că dorește să îmi ruineze munca.

Când îmi reamintesc să văd inocența, imediat îmi scot în evidența sentimentul de răbdare, iar atenția este adusă înapoi în prezent. Orice iritație ce ar putea fi construită este eliminată și îmi reamintesc, încă o dată, cât de norocos sunt că am un copil atât de frumos.

Am observat că, dacă privești destul de profund, poți să observi aproape tot timpul inocența în alte persoane și în situațile frustrante.

Când faci asta, vei deveni o persoană mai răbdătoare, pașnică și, într-un mod ciudat, începi să apreciezi multe dintre momentele care obișnuiau să te frustreze.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply