Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
14. Creează perioade de practică a răbdării

14. Creează perioade de practică a răbdării

Răbdarea este o calitate a sufletului  care poate fi îmbunătățită prin practică. Un mod eficient pe care l-am găsit pentru a optimiza răbdarea mea este crearea unor perioade de practică – perioade de timp în care mi-am setat mintea să practice arta răbdării.

Viața în sine devine o sală de clasă, iar curriculumul este răbdarea.

La început, poți să începi cu o practică de cinci minute și să construiești în timp capacitatea ta pentru răbdare. Începe spunându-ți ”Okay, pentru următoarele 5 minute nu-mi voi permite să fiu plictisit. Voi fi răbdător.” Ce vei descoperi este cu adevărat uimitor. Intenția ta de a fi răbdător, mai ales dacă știi că este pentru o perioadă scurtă, îți întărește imediat capacitatea ta pentru răbdare.

Răbdarea este una dintre acele calități speciale unde succesul se hrănește pe sine. Odată ce ai atins mici obiective – cinci minute de răbdare cu succes – vei începe să observi că tu, cu siguranță, ai capacitatea de a fi răbdător, chiar pentru o perioadă mai lungă de timp.

În timp, vei deveni o persoană răbdătoare.

De când am copii mici acasă, am multe oportunități să exersez arta răbdării. De exemplu, într-o zi când ambele fetițe îmi pun o multitudine de întrebări în timp ce eu încerc să dau telefoane importante, îmi spun în mintea mea, ”Acum este un moment prielnic ca să fiu răbdător. Pentru următoarea jumătate de oră voi fi cât de răbdător posibil (vezi, am muncit din greu, am ajuns la 30 de minute)!”

Lăsând gluma la o parte, chiar funcționează – și a funcționat în familia noastră. Când îmi păstrez calmul și nu mă las să devin supărat sau iritat, pot să ajustez comportamentul copiilor mei mult mai eficient decât dacă aș fi nervos.

Simplul act de a îmi îndrepta mintea către răbdare îmi permite să rămân în momentul prezent mult mai mult decât dacă aș fi trist, gândindu-mă la toate momentele ce s-au întâmplat înainte și simțindu-mă ca și un martir.

Sentimentele mele de răbdare de multe ori sunt contagioase – ele sunt preluate de copii mei, care pe urmă decid că nu e amuzant să îl deranjezi pe Tati.

Răbdarea îmi permite să îmi mențin persepctiva.

Pot să-mi amintesc, chiar într-o situație dificilă, că ce este înaintea mea – prezenta încercare – nu este ”viața sau moartea”, dar un simplu minor obstacol cu care trebuie să mă înfrunt. Fără răbdare, același scenariu poate deveni o urgență completată cu țipete, frustrări, sentimente negative și presiune mare în sânge.

Nu se merită deloc. Chiar dacă trebuie să te înfrunți cu șeful tău, copii tăi, o persoană sau situație dificilă – dacă nu vrei să  pui ”accent pe lucrurile mici”, îmbunătățindu-ți nivelul răbdării este un mod excelent de a începe.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply