Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
15. Iubește și interesează-te primul

15. Iubește și interesează-te primul

Mulți dintre noi avem mici resentimente care provin dintr-un argument, o neînțelegere, modul în care am fost crescuți, sau un eveniment dureros. Încăpățânați, așteptăm alte persoane să se intereseze de noi – crezând că asta este singura metodă prin care putem ierta sau reaprinde o relație de prietenie sau familială.

O cunoștință de a mea, a cărei sănătate nu este foarte bună, mi-a spus recent că nu a vorbit cu fiul ei de aproape 10 ani. ”De ce nu?” am întrebat. Ea mi-a spus că ea și fiul ei au avut un dezacord despre soția lui și că ea nu mai vorbește cu el numai dacă sună el primul. Când i-am propus să sune ea prima, inițial s-a opus și a spus, ”Nu pot face asta. El ar trebui să-și ceară scuze.” Ea era dispusă să moară la propriu înainte să își contacteze singurul ei fiu.

După un pic de încurajare blândă, a decis să-l sune. Spre amuzamentul ei, fiul ei a fost recunoscător pentru că a fost dispusă să sune ea prima, iar fiul și-a cerut iertare. Ca de obicei, când cineva are șansa și contactează primul, toată lumea câștigă.

Când ținem furia în noi, transformăm lucrurile mici în lucruri mari în mintea noastră.

Începem să credem că poziția noastră este mult mai importantă decât fericirea. Nu este așa. Dacă vrei să fii o persoana mai pașnică trebuie să înțelegi că să ai dreptate nu este aproape niciodată mai important decât să fii fericit.

Calea către fericire este să dai uitării momentele neplăcute și să te interesezi tu primul.

Lasă-i pe alții să aibă dreptate

Asta nu înseamnă că nu ai dreptate. Totul va fi bine. Vei experimenta pacea pe care o ai când lași uitării, la fel și bucuria pe care o ai când îi lași pe alții să aibă dreptate.

De asemenea, vei observa că în momentul în care îi lași pe alții să aibă dreptate, ei vor deveni mai puțin defensivi și îți vor arăta mai multă iubire. S-ar putea să revină la tine. Dar, dacă din unele motive nu o fac, este okay. Vei avea satisfacția interioară de a ști că ți-ai făcut partea pentru a crea o lume mai iubitoare, și cu siguranță vei fi mult mai pașnic.

You might also like

1 Comment

Leave a Reply