Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
18 lucruri pe care nu le stiai despre Harry Potter

18 lucruri pe care nu le stiai despre Harry Potter

Înainte de toate, vă fur o secundă. Susțineți-mă dând un like aici la poza cu cartea Harry Potter. Vă mulțumesc, baftă la citit! :3

1. J.K. Rowling a creat Quidditch într-un pub, după ce a avusese o întâlnire cu scântei cu iubitul ei mai tânăr. “În adâncul sufletului meu aş vrea să-l văd lovit de mingea lui Potter”, spunea autoarea.

2. Migrena Hogwarts s-ar părea că există. În Jurnalul de Medicină New England se arată faptul că citirea lui Harry Potter nu au un efect benefic asupra celor mici. Ultima carte a scriitoarei are 1 kilogram şi peste 800 de pagini. Romanul îi solicită extrem de mult pe copiii cu vârsta între 8 şi 10 ani, cei care sunt cel mai atraşi de lumea fantastica a lui Harry Potter.

3. “Harry Potter şi Piatra Filosofală” a devenit Piatra Vrăjitorului în Marea Britanie. Britanicii au înlocuit mai mulţi termeni folosiţi de J.K. Rowling.

4. Mulţi ani “Harry Potter Books Spark Rise in Satanism Among Children” a fost înţeleasă de cei mici ca fiind o carte margică, ceva care se poate învăţa şi aplica în viaţa reală, iar în Biblie sunt doar minciuni.

5.  Numele original al lui Hermione Granger a fost “Puckle”.

6. Hermione ar fi trebuit să aibă o soră, dar Rowling nu a găsit niciodată momentul perfect în care să o introducă în cărţile sale.

7. Pentru a nu fi catalogată ca autoare doar pentru fete, Joanne Rowling a cerut permisiunea publisherului său să se semneze cu iniţiale. Pentru că nu avea două prenume, Joanne a luat K de la numele bunicii sale – Kathleen.

8. . Dupa moartea lui

harrypottertrivia1
Richard Harris, rolul lui Dumbledore a fost oferit lui Ian McKellen, interpretul lui Gandalf din Lord of the Rings. Ian McKellen a refuzat rolul, motivand ca jucase de curand rolul Gandalf si ca “a trai viata unei legende de blockbuster este suficient, nu poate spera sa faca fata pentru doua astfel de vieti”.

9. Alan Rickman ( Plesneala) a aflat inca de la inceputul filmarilor pentru primul film, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, care va fi povestea personajului sau (poveste nedezvaluita de autoare nimanui altcuiva).

10.  In cinstea seriei Harry Potter, statia de tren Kings Cross Station din Londra are un insemn cu platforma 9 3/4.

11. Harry Potter este o serie a recordurilor in sine. 16 000 de baieti au dat proda pentru a primi rolul lui Harry Potter in primul film. Daniel Radcliffe a fost ales din 16 000 de copii. Harry Potter a intrat in cartea recordurilor pentru cele mai multe vanzari anuale pentru o carte si cele mai multe comenzi in avans. De asemenea, J.K. Rowling a intrat in Cartea Recordurilor pentru cele mai mari castiguri anuale ale unui autor. Per total, brandul Harry Potter a fost estimat la 4 miliarde de dolari.

12. Întreaga serie Harry Potter cumulează 199 capitole, 4,224 pagini și 1,090,739 cuvinte iar seria ecranizată durează 19 ore și 39 de minute.

13. Michael Jackson a

dorit să transforme seria într-un musical, însă J. K. Rowling a refuzat această propunere.

14. Pentru a putea vizualiza întreaga poveste J.K. Rowling a construit grafice și schițe pentru a nu pierde din vedere niciun amănunt.

15. Arthur Weasley nu supraviețuia în schița originală a seriei, însă a mai primit o șansa și este unul dintre cele mai reușite personaje în ultimele volume.

16. Regizorul filmului Harry Potter and the prizoner of Azkaban, Alfonso Cuaron i-a rugat pe actorii din rolurile principale să scrie eseuri despre personajele lor. Daniel Radcliffe a scris o pagină, Emma Watson a scris zece pagini iar Rupert Grint nu a scris nimic..

17. Stephen King o consideră pe Dolores Umbridge unul dintre cele mai reușite personaje negative din literatură.

18. Hagrid, cel mai mare iubitor al animalelor din serie nu are un patronus oficial.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply