Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
4. Conștientizează efectul ”bulgăre de zăpadă” al gândirii tale

4. Conștientizează efectul ”bulgăre de zăpadă” al gândirii tale

O tehnică puternică pentru a deveni o persoană mai pașnică este să conștientizezi cât de rapid pot pierde controlul gândurile tale negative și nesiguranțele. Ai observat vreodata cât de tensionat ești atunci când ești prins în propriile tale gânduri? Și, pe lângă asta, cu cât ești mai absorbit de detalii care te supără, cu atât te vei simți mai prost.

Un gând conduce către altul, pe urmă continui până într-un punct în care devi foarte agitat.

De exemplu, s-ar putea să te trezești în toiul nopții și să-ți amintești că mâine trebuie să apelezi pe cineva. Pe urmă, în loc să te simți ușurat că ți-ai amintit de un asemenea apel important, începi să te gândești despre orice altceva ai de făcut următoarea zi. Începi să repeți o posibilă conversație cu șeful tău, devenind și mai supărat.

Cât de curând te vei gândi că, ”Nu pot să cred cât de ocupat sunt. Trebuie să preiau 50 de telefoane pe zi. A cui viață este până la urmă?” și așa mai departe până când ajungi să-ți pără rău de tine însuți. Pentru multe persoane nu există o limită pentru cât de mult poate continua atac mental. De fapt, mi s-a spus de către clienți că multe dintre zilele și nopțile lor sunt petrecute în acest tip de repetare mentală. Nu este nevoie să spui că este imposibil să te simți pașnic cu mintea plină de îngrijorări și iritări.

Soluția este să observi ce se întâmplă în mintea ta înainte ca gândurile să aibă șansa să construiască scenarii distructive.

Cu cât mai repede începi să te surprinzi în actul construirii efectului ”bulgăr de zăpadă”, cu atât este mai ușor să-l oprești. În exemplul nostru, ai putea să-ți observi efectul chiar atunci când începi să parcurgi agenda pentru următoarea zi. Atunci, în loc să fii stresat de ce îți aduce ziua care vine, îți spui ție însuți, ”Wow, iar o luăm de la capăt.” și conștient eviți gândurile pesimiste.

Tu îți oprești trenul gândurile tale înainte să aibă șansa să pornească. Apoi poți să te concentrezi, nu pe cât de copleșit ești, ci pe cât de recunoscător ești că ți-ai amintit de apelul pe care urma să îl efectuezi.

Dacă este miezul nopții, scrie-l jos pe o foaie de hârtie și pune-te înapoi la somn.

Poți lua în considerare să ai un pix și o foaie de hârtie lângă pat pentru asemenea momente. De asemenea, tu poți fi o persoană foarte ocupată, dar amintește-ți că hrănindu-ți mintea cu gânduri despre cât de copleșit ești, are ca urmare accentuarea problemei făcându-te să te simți mult mai stresat decât ești deja.

Încearcă acest simplu exercițiu data viitoare când începi să devii terorizat de programul tău. Vei fi umit de cât de eficient poate fi acest exercițiu.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply