Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Află ce te face unic şi dă-le tuturor o parte din tine!

Află ce te face unic şi dă-le tuturor o parte din tine!

Eşti bun la a-i face pe oameni să creadă în ceva, să adere la anumite convingeri? Mereu ți-a plăcut să faci sport, să scrii, să cânți, dar din diferite motive cum ar fi teama de eşec sau subaprecierea capacității tale ai ajuns să renunți pur şi simplu şi să nu poți găsi nimic altceva mai “accesibil” sau “convenabil” care să te împlinească?

Ei bine, îți dau o veste bună şi una incomodă legat de asta. Vestea bună e că ți-ai descoperit deja zona în care străluceşti, domeniul în care spiritul tău se joacă şi creşte, pentru că, aşa cum a spus Evan Esar, “Joaca este munca pe care te bucuri să o faci gratis”.

Vestea mai puțin plăcută este că va trebui să te angajezi într-o cursă lungă şi posibil anevoiasă pentru a-ți recăpăta entuziasmul începutului şi plăcerea de a dărui, pentru că atunci când te jucai, dăruiai tuturor cu sufletul deschis şi toți te simțeau atât de aproape. Apoi ai început să asculți teama din ceilalți, prinsă în râsete şi descurajări, iar teama asta a încolțit şi în sufletul tău.

La început teama va fi acolo, totul va părea întâmplător, poate prost sincronizat, vei simți că ai atâtea trepte de urcat şi atâtea obstacole de trecut pentru a ajunge să dăruieşti ceva în care crezi.

Din clipa în care ceilalți vor beneficia de munca ta, vei simți că faci ceea ce trebuie, că ai locul tău şi că nimic nu te poate opri. Vei şti că asta e ceea ce te energizează, că visul nu e doar vis, ci felul lumii de a-ți arăta că eşti făcut pentru asta, că ți se potriveşte, că prin asta vei fi un om împlinit, ajutând.

Vei şti atunci că oricâte uşi se vor închide în fața ta vor fi doar ca să te provoace şi să-ți confirme de fiecare dată că la asta eşti tu priceput. Intențiile tale vor fi sincere şi bune, iar asta va rupe orice barieră. Nu, nu e un clişeu.

Poți şi tu să simți asta chiar acum, gândindu-te la ce faci tu cu plăcere. Pentru ce te caută lumea? Ce-ți vine atât de uşor sa faci încât ai prefera să înlocuieşti orice activitate cu asta, ştiind că îți va ieşi bine? Ce şti atât de bine încât ai putea explica altora cu energie şi încredere, făcându-i să înțeleagă?

Fă asta. Nu pierde vremea încercând să găseşti ceva comun şi “convenabil”, căci să ştii, nimic nu e mai accesibil şi mai convenabil decât ceea ce te face unic şi bun. Nu-ți permite să te aliniezi lângă ceilalți doar pentru că ți-e teamă că nu vei reuşi. Fii tu. Fă ce şti tu mai bine şi ai sa vezi că, într-un fel sau altul, oportunitățile se vor ivi în drumul tău, vei avea loc să păşeşti, iar paşii tăi nu vor fi şterşi sau uitați, ci vor sădi în suflete speranța unei lumi noi, o lume bună şi sinceră. Află ce te face unic şi dă-le tuturor o parte din tine!

autor: Raluca Szarka

You might also like

No Comments

    Leave a Reply