Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Iubeşte şi vei fi iubit!

Iubeşte şi vei fi iubit!

Mergi cu plictiseală sau chiar cu silă la locul de muncă? Să fii la şcoală între toți ceilalți ți se pare o povară?

Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, ai lăsat “sictirul” să te cuprindă. I-ai permis să-ți invadeze mintea şi sufletul. Tot ce faci a devenit mecanic, lipsit de culoare şi stil. Ai încetat să creezi şi să te bucuri de rezultatele muncii tale.

De ce? Pentru că odată cu obişnuința unei activități din viața ta, ai uitat farmecul începutului. Ai lăsat în urmă motivația din interior şi ai adoptat motive care nu-ți aparțin: “o fac pentru că trebuie, pentru că voi primi o primă, pentru a-mi ajuta familia, pentru că o fac de 10 ani”. Toate acestea sunt motivații extrinseci şi lipsite de consistență.

Ele vor înceta să funcționeze atunci când nu vei primi o primă, nu vei câştiga suficient pentru a sprijini familia sau nu vei fi recunoscut. Iar atunci vei avea două opțiuni: renunți sau găseşti motivul pentru care ai început să faci asta.

În caz că încă nu e suficient de evident, aceste mecanisme se aplică şi în cazul oamenilor din viața ta. Atmosfera din jurul tău se datorează în mare parte ție. Dacă faci un efort să priveşti atent, vei descoperi motive să întreții relații bune cu ceilalți, dar ele provin din interes. De aceea, calea cea mai potrivită de a menține armonia cu ceilalți e să laşi interiorul să vorbească. Pentru că în sufletul nostru există mereu resurse pentru a dărui, chiar fără să realizăm asta.

Iubeşte ce faci, dăruieşte şi aminteşte-ți mereu de ce vrei să faci asta, ce îți place la lumea din jurul tău şi cum poți obține mai mult din acel lucru. Pentru că nu vei auzi oameni care să spună: îmi place să văd pe ceilalți suferind. Ei vor spune: îmi place să văd zâmbete pe chipul oamenilor, să ştiu că se simt bine, confortabil.

Tot ce trebuie să faci e să aduci la lumină mai mult din ce îți place în ceilalți. Fă asta şi vei simți recunoştința lumii în fiecare zi, iar plictiseala şi disprețul vor dispărea, pentru că intențiile tale vor lumina din nou drumul către împlinire. Iubeşte şi vei fi iubit!

autor: Raluca Szarka

You might also like

No Comments

    Leave a Reply