Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Luni dimineața - plan de atac!

Luni dimineața – plan de atac!

Te trezeşti iritat, ştiind că urmează o săptămână lungă în care cel mai probabil vei face lucrurile în grabă şi fără tragere de inimă. Mereu e la fel, nu? Dar ai idee de ce? Îți spun ce mi se întâmplă mie. Mă trezesc cu “ajutorul” ceasului care sună într-un mod enervant şi nu-mi vine să mă ridic, pentru că ştiu că e luni. Ştiu că săptămâna trecută mi-a mers prost sau cel puțin departe de felul în care mi-aş fi dorit. Iar asta se întâmplă pentru că am o atitudine total greşită şi am început să ignor semnele pozitive de dimineață.

Am uitat să constat că am avut un somn bun, să deschid fereastra şi să mă bucur dacă soarele e acolo, să inspir aerul proaspăt şi să realizez că, indiferent de câte lucruri am de făcut, totul poate decurge firesc şi satisfăcător dacă ştiu care sunt prioritățile mele şi care e planul meu de atac. Ce e un plan de atac? E strategia prin care voi da gata toate sarcinile neplăcute sau grele, deoarece, aşa cum a spus şi Henry Ford, ” Nimic nu este prea dificil dacă împarți în paşi mici ceea ce ai de făcut”. Cum atac?

Distrându-mă! Mă pregătesc să ies din casă ascultând melodia mea preferată sau una în ton vesel, plină de energie. Am toate sarcinile importante ale săptămânii notate într – o agendă făcută încă din weekend, iar în felul ăsta mă pot distra şi mă pot bucura de fiecare moment special, fără să mă îngrijorez că am uitat ceva sau nu voi avea timp să fac totul.

Din momentul în care îmi organizez sarcinile, stresul şi timpul nu mă mai condiționează atât de mult, pentru că nu îmi mai bat capul cu tot ce nu am uitat, nu am reuşit, blestemând soarta şi vremea care trece. Fii liber! Domină timpul înainte ca el să te domine pe tine. Organizează-te şi începe săptămâna în stil mare, inspiră-te şi simte-te norocos că poți face atâtea alegeri ca viața ta să îți aparțină cu adevărat!

 

autor: Raluca Szarka

You might also like

No Comments

    Leave a Reply