Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Nu vă mai uitați la televizor!

Nu vă mai uitați la televizor!

Am făcut marea greșeală de curând să deschid televizorul ca să mă uit la știri. În primele 20 de minute s-a discutat doar despre cât de frig este afară, câte persoane au avut accident și multe alte aspecte negative. Măi oameni buni, dacă tot ne bombardați cu atâtea probleme, de ce nu ne dați și rezolvarea?

De ce am renunțat să mă uit la televizor?

Canalele de televiziune promovează negativitatea. Să fim serioși, în marea parte a programului se redau doar aspectele negative a României, accidentele sau hoții din parlament. De ce ai vrea să urmărești asta? De ce ți-ai dori să îți umpli mintea doar cu lucruri negative despre țara în care trăiești?

Ei asta vor. Știrile negative atrag cât mai mulți oameni ca să rămână lipiți de televizor. Suntem manipulați să le facem jocul.

Toți ne plângem că ”România nu merge bine”. Total FALS. De ce? Pentru că România este cea mai bună țară în care te-ai fi putut naște. Închideți pentru un minut ochii și vizualizează frumusețea României, ospitalitatea persoanelor care trăiesc aici, pădurile și minunăția de a trăi o viața înconjurat de bunătatea care ți se oferă din mediul înconjurător.

Este vorba despre perspectivă și atitudine. Dacă ne hrănim mintea cu aspectele negative ale României, degeaba îți dorești o viață mai bună aici, nu o să ai. De fapt, nici în alte țări nu duci o viața mai bună, însă doar crezând că o să fie mai bine face acest lucru adevărat.

TU modelezi viața oriunde ai fi

Datorită și din cauza ta se întâmplă tot ce ți se întâmplă. Plecând cu o perspectivă negativă în fiecare dimineață nu vei reuși decât să atragi mai multe probleme în viața ta și te vei enerva, vei fi frustrat, te vei întreba cu ce am greșit, vei zice de ce tocmai eu. Uite, asta este problema. Viața nu este corectă. Tu îți construiești viața așa cum îți dorești, depinde de felul în care atragi lucrurile în viața ta și acțiunile pe care le faci. Sunt ele pozitive sau negative?

Renunță la televizor

Deși sunt unele canale bune, pozitive, sau care prezintă numeroasele studii științifice, părerea mea este că încetul cu încetul ar trebui să reduci timpul petrecut la televizor. Decât să te uiți la televizor, mai bine citești o carte sau cauți informația pe internet ori în bibliotecă. Nu vreau să-ți spun că televizorul este neapărat un lucru rău și că ar trebui să îl dai de pereți după ce ai terminat de citit articolul, însă ar fi bine să iei în considerare faptul că timpul este prețios.

Timpul nostru are o valoare imensă. Chiar vrem să îl petrecem marea majoritate la televizor? Sunt multe alte activități care te pot dezvolta personal, te pot face o persoană mai bună, mai fericită, și de ce nu, o persoană care vede că România este o țară bună.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply