Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Redescoperă liderul din tine

Redescoperă liderul din tine

Ce înseamnă să ai o funcție de conducere? Înseamnă să ai capacitatea de a conduce alte persoane către obiective comune. Cel care posedă această forță îndrumă, influențează și inspiră, uneori chiar fără să-și dea seama. Înseamnă să evoluezi cu ușurință în echipă, să stimulezi echipa, să-i insufli avânt și elan.

1. Știi să-i urmezi pe alții?

Uneori uităm că cel care știe „să dirijeze” trebuie să știe și „să urmeze”. Fă-ți un bilanț al ultimelor săptămâni. În diversele tale activități și în mediul tău de viață, ai fost capabil să-ți schimbi părerea, să ții seama de părerea altora, să colaborezi la obiective comune? Nu este vorba despre ștergerea propriei identități, dar trebuie să știi dacă ai un temperament suplu și colegial.

2. Avansezi în același ritm când nu ești supravegheat?

Trebuie să te observi ca să vezi dacă acționezi în mod independent și dacă posezi o doză bună de auto-disciplină. Pentru a conduce, fie chiar și în mod informal, trebuie să fii mereu primul, așadar să fii în măsură să-ți găsești motivații intrinseci. Pentru a înțelege unde te afli, fă un tur de orizont al activităților tale din ultimile săptămâni și întreabă-te dacă ești în poziția ultimului vagon sau a primului.

3. Organizează o petrecere, un eveniment, o înâlnire, o ședință etc.

În grupurile formale sau informale din care faci parte, preia inițiativa de a organiza un eveniment. Aceasta necesită muncă, dar îți poți da seama de modul în care acționezi atunci când ești în situația de conducător și, mai ales, dacă apreciezi acest lucru.

 

 

You might also like

No Comments

    Leave a Reply