Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/davidro/public_html/evosociety.info/wp-content/themes/notumn/functions.php on line 60
Tu știi să respecți?

Tu știi să respecți?

Deși în ultima vreme respectul nu mai este prezent în rândul tinerilor sau chiar al adulților, putem face o schimbare radicală în acest sens și putem începe chiar acum, prin doar câțiva pași simpli care pot fi aplicați în viața de zi cu zi. Respectul te ajută să câștigi încrederea și empatia altor persoane, astfel ajungând să ai o viață suprinzător de „norocoasă”.

1. Spune „Mulțumesc!”

Un simplu „Thank You” poate schimba ziua unei persoane. Cunosc persoane cărora dacă nu le spui „mulțumesc”, indiferent de ceea ce ți-au cumpărat sau făcut, se vor simți neapreciate. Chiar dacă nu apreciezi ceea ce ai primit sau nu îți face plăcere să spui „mulțumesc”, fă-o. Bunăstarea persoanelor din jurul tău este mult mai importantă decât afectarea ego-ului tău.

2. Salută

Aveam multe momente, mai ales iarna, când mă salutau persoane pe care nu le puteam observa foarte bine din cauza zăpezii sau îmbrăcăminții încărcate, iar eu în loc să le salut înapoi, stăteam și mă gândeam la cine poate fi oare, cine mă salută și dacă îl cunosc. Ulterior aflam că persoana pe care nu am salutat-o era supărată pe mine și a deprins o oarecare ură față de mine. Așa că, oricine te-ar saluta, chiar dacă cunoști sau nu, salută! Salută persoane pe care crezi că le cunoști sau pe care nici măcar nu le cunoști, nu ai nimic de pierdut.

3. Înlătură aroganța

Nu lăsa ego-ul tău să strice relația dintre persoanele pe care le cunoști sau le iubești. Câteodata, deși este greu și pentru mine, pur și simplu nu ai dreptate. Sau poate că ai, dar nu toți te înțeleg. Este bine uneori să lași și celelalte persoane să aibă dreptate, chiar dacă tu ai altă părere. Astfel, vei avea o viață liniștită și vei primi respect la rândul tău.

 

„Respectul este temelia, sau mai exact, soclul din care se înalţă statuia armoniei.” – Teodor Mazilu

You might also like

No Comments

    Leave a Reply